top of page
70558599_2591693480881424_91567576782093

Arja Koskela

Tanssinopettaja (AMK)

Taiteellinen johtaja

Toiminnanjohtaja

Arja Koskela on koulun alkuperäinen perustaja ja rehtori. Arja on valmistunut Oulun Ammattikorkeakoulusta tanssiopettajaksi vuonna 2006 lajeinaan klassinen baletti ja lastentanssi. Lisäksi hän on suorittanut International Ballet Curriculum -koulutuksen Lontoossa 2019 (IBC-Certificate)

 

Vuosien saatossa koreografioita ja tanssiteoksia on syntynyt useita. Arjan oppilaita on siirtynyt ammattiopintoihin ja erikoiskoulutuksiin mm. Suomen kansallisoopperan balettioppilaitokseen. Menestystä on myös kertynyt sekä valtakunnallisista että kansainvälisistä balettikilpailuista ja -katselmuksista.

 

Opettajana Arja korostaa jokaisen oppilaan persoonaa ja ominaisuuksia. Hänelle on tärkeää henkilökohtaisen kontaktin luominen oppilaisiinsa. Opetusmetodit ovatkin moninaisia ja tilanteen mukaan soviteltavia. ”Jokainen tanssija on taitava omalla tavallaan ja tanssin ilon on oltava läsnä sekä harjoituksissa että esityksissä.”

_DSC9593.jpg

Ilona Koskela

Kurssiopettaja

Opiskeluvapaalla syyskuu 2021-heinäkuu 2024

Lukuvuonna 2022-2023 Ilona opettaa Zoom-tunteja sekä toimii kilpailevien oppilaiden coachina.

Selina_Ylk%C3%83%C2%A4nen_edited.jpg

Selina Ylkänen

Tuntiopettaja

Selina opiskelee AMK:ssa tanssinopettajaksi 
päälajeinaan show-tanssi ja baletti. 

Balettia hän treenasi pitkään ja tavoitteellisesti kotipaikkakuntansa balettikoulussa sekä mm. Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitoksen Ek-koulutuksessa. Baletin rinnalle muodostui jo nuorena laaja kirjo muita lajeja ja monipuolisuus onkin ollut Selinalle kulmakivi omaa tanssijuutta ja opettajuutta luodessa. 
Balettikoulun päätyttyä Selina löysi itsensä showtanssin ja kilpailun maailmasta sekä opettamasta balettia, show-tanssia ja muita lajeja kaiken ikäisille.

Tunneillaan Selina painottaa sekä vahvaa tekniikkaa että ilmaisua ja rohkeutta heittäytyä. Erityisen tärkeää on myös luoda ilmapiiri, jossa jokainen kokee turvalliseksi kokeilla uusia asioita ja etsiä omaa tanssijuuttaan.  Opettajana Selina on ystävällinen ja kannustava, mutta myös vaativa ja jämäkkä. Tunneilla on taatusti vauhdikas ja lämminhenkinen meno! 

Essi.jpg

Essi Hiltunen

Tuntiopettaja


”Essi opiskelee neljättä vuotta tanssinopettajaksi Oulun ammattikorkeakoulussa. Päälajina hänellä on baletti, mutta kokemusta eri tanssilajeista löytyy monipuolisesti sekä opintojen että oman treenihistorian kautta.

3-vuotiaana tanssiharrastuksen aloittanut Essi on enimmäkseen viihtynyt balettitunneilla, mutta teini-ikäisenä mukaan on tarttunut myös show- ja nykytanssi, joista on hänelle baletin rinnalla tullut niitä omimpia ja tärkeimpiä lajeja.

Tanssiopettajan ammatti on ollut Essi lapsuuden haavemmatti, jonka parissa hän onnekseen saa nykypäivänä työskennellä. Opettajana Essille on tärkeää luoda tanssitunnille turvallinen oppimisympäristö, jonne jokainen voi tulla harjoittelemaan omana itsenään. ”

IMG-20190913-WA0000.jpg

Nina Niiranen

Sivutoiminen rehtori

TaM (2008) KM (1997), rehtorin kelpoisuus (2019)
 
Nina on valmistunut Taiteen maisteriksi Lapin yliopistosta 2008. Hän on toiminut luokan ja aineenopettajan tehtävissä enimmäkseen Oulun alueella vuodesta 1997 alkaen. Tällä hetkellä hän on opettajana Hintan koulussa.
 
Nina on tanssinut balettia Kajaanin tanssiteatterissa 1980-luvulla. Hän on harrastanut myöhemmin mm. flamencoa ja aikuisbalettia.  

Eeva Rohiola.jpg

Eeva Rohiola

Tuntiopettaja

Eeva opiskelee Oulun ammattikorkeakoulussa viimeistä vuotta tanssinopettajan koulutusohjelmassa. Hänen päälajinaan on showtanssi, jonka ohella hän on treenannut monipuolisesti eri lajeja baletista kansantanssiin.

 

Eevan juuret ovat Raumalta, mutta ennen Ouluun muuttoa hän on ehtinyt opiskella tanssia jo sekä Ilmajoella että Rovaniemellä. Rovaniemeltä käteen jäikin tanssijan tutkinto, josta oli luontevaa jatkaa pedagogisiin opintoihin. 

 

Opettajana Eeva on nauravainen, kärsivällinen ja positiivinen, ja hänen tunneillaan tärkeintä ei ole täydellinen suoritus, vaan se, että jaksaa yrittää ja tsempata. Jokaisella on mahdollisuus oppia ja onnistua, lähtökohdasta huolimatta!

Venla.jpg

Venla With

Tuntiopettaja

Venla on Oulun ammattikorkeakoulun tanssinopettajapuolen neljännen vuoden opiskelija. Päälajinaan hänellä on baletti. Venlalla on myös kokemusta lukuisista eri tanssilajeista, kuten show-tanssista, kansantanssista ja nykytanssista. 

Balettia Venla on tanssinut Oulun ammattikorkeakoulun EK luokalla sekä muissa Oulun balettikouluissa. Lisäksi hän on tanssinut balettia ja muita tanssilajeja ollessaan vaihto-oppilasvuodella Latviassa Grande Ballet studiolla sekä TS Dance Academyllä.  

Baletin perinteiden noudattaminen, turvallinen oppimisympäristö ja erityisesti tanssin ilo ovat tärkeitä Venlan tunneilla. Opettajana hän haluaa kehittää jokaisen oppilaan yksilöllisiä vahvuuksia ja kannustaa oppimaan uutta.

Kristiina.jpg

Kristiina Korhonen

Tuntiopettaja

Kristiina on tanssinut klassista balettia yli kaksikymmentä vuotta ja muita lajeja on tarttunut matkan varrella repertuaariin. Vaikka monenlaisia lajeja streetistä steppiin on tullut kokeiltua, baletti on aina ollut lähinnä sydäntä. 

 

Kristiina on toiminut opetusavustajana vuodesta 2011 Tampereen Balettiopistolla ja siirtynyt sijaistus- ja opetushommiin muutettuaan opintojen perässä Ouluun.  

 

Opettajana Kristiinalle on tärkeää keskittyä turvallisen ja vahvan tekniikan opetteluun sekä rohkaista tanssijaa tukemaan tekniikkaansa ilmaisulla ja musikaalisuudella. 

bottom of page